BOEKEN

geschreven door John Strelecky

Life Safari
De reis van je leven

In Life safari vertelt John Strelecky op meeslepende wijze het verhaal van Jack, een jongeman die op zoek is naar geluk en de zin van zijn leven. Hij droomt ervan een reis door Afrika te maken en besluit uiteindelijk te gaan. Tijdens zijn tocht leert hij een oude wijze vrouw kennen, Ma Ma Gombe, een ervaren safarigids. Zij laat Jack niet alleen vele dieren en de ‘big five’ zien, maar deelt ook de wijsheid en de geheimen van dit grillige continent met hem. Door Ma Ma Gombe’s inspirerende verhalen en advies krijg je inzicht in de strategie over hoe je je eigen ‘Big Five for Life’ gestalte zou kunnen geven. Wat zijn de vijf dingen die jij zou willen zien of doen om van je leven een succes te maken?

Ga mee op safari en krijg inzicht in je persoonlijke Big Five for Life om van jouw leven een succes te maken!

The Big Five for Life 

Het maakt niet uit wie je bent of aan hoeveel mensen je leiding gegeven hebt, dit boek zal voor altijd de wijze waarop je over leiderschap denkt veranderen. Niet alleen de wijze waarop je op je werk leiding geeft, thuis of in je gemeenschap, maar zelfs de wijze waarop je jezelf leidt.

Het is de erfenis van Thomas Derale een man die door velen om hem heen gezien wordt als de beste leider ter wereld. Zijn ondernemingen verdienden een fortuin, zijn werknemers waren gek op hem, en wanneer nodig waren klanten bereid weken te wachten voordat ze konden samenwerken met zijn bedrijven.
Op de leeftijd van 55 jaar oud sterft hij op tragische wijze, maar zelfs toen – tijdens zijn sterfbed – inspireerde hij iedereen om zich heen. Dit is het verhaal over wie hij was, hoe hij leiding gaf en de wijze waarop hij deze wereld verliet.

Dit zijn de geheimen die hij gebruikte om veertien zeer winstgevende ondernemingen op te zetten, om culturen te creëren die zo betekenisvol zijn dat klanten en de meest getalenteerde mensen hem opzochten en om een erfenis achter te laten die nog door generaties lang onthouden zal worden.

De baanbrekende zakelijke beginselen in dit boek, zoals de Big Five for Life, zijn zijn laatste cadeau voor huidige en toekomstige leiders wereldwijd. Ze hebben al duizenden mensen en organisaties over de hele wereld geholpen.

“Een succesvol leidinggevende begint met iets wat zó nauw met zijn eigen Reden van Bestaan verbonden is, dat hij iets nastreeft wat niet slechts een mogelijkheid of een kans is, maar een noodzaak. Hij heeft zóveel vertrouwen in zijn eigen vaardigheden, dat hij zich gewaardeerd voelt, dus niet bedreigd, door het succes van de mensen aan wie hij leiding geeft.

Een succesvol leidinggevende stimuleert, hij kleineert niet; hij inspireert, hij intimideert niet; hij onderwijst, hij werpt geen hindernissen op; hij rekent op succes, en is niet bang voor mislukking.Ieder mens is, zijn hele leven lang, tot het leiderschap geroepen, al is het alleen maar om zichzelf leiding te geven.”

Thomas Derale

 

 

The Why Café
Waarom ben je hier?

In een klein eetcafé op een locatie zo afgelegen dat het in het midden van de middle-of-nowhere staat, zit John – een man met haast – die zich letterlijk en figuurlijk op een kruispunt bevindt. Met alleen de intentie om even een hapje te eten en de batterij weer op te laden om vervolgens verder te gaan met zijn reis, vind John een geheel ander soort voedsel.
Naast het dagmenu, staan er ook drie vragen op het menu die alle eters uitdagen om te overdenken:

– Waarom ben je hier?
– Ben je bang voor de dood?
– Ben je voldaan?

Met deze ‘food for thought’ en de hulp van drie mensen die hij in het café ontmoet, begint John aan een reis van zelfontdekking die hem meeneemt van de directiekamers van de advertentiewereld tot de branding van de kustlijn op Hawaï. Onderweg ontdekt hij een nieuwe kijk op het leven en relaties…en hoeveel je kunt leren van een groene zeeschildpad. Dit is het even uitdagende als uitnodigende begin van een avontuur dat een ingrijpende verandering in je kijk op het leven teweeg zal brengen.

How to be Rich and Happy
Succesvol zijn is leven zoals jij wilt

Innerlijke rijkdom binnen handbereik!

Besef je dat je kunt zijn wat je graag wilt zijn
Weet dat je prestatie niets zegt over je identiteit
Voel van binnen dat jij ieders gelijke bent
Maar weet dat niemand jouw meerdere is
Richt je op de toekomst en leef in het nu
Waardeer je poging om het beste te doen
Begrijp dat pijn deel uitmaakt van leven
Adem vrij en diep vanuit je middenrif
Accepteer de fouten die je zult maken
Denk na voordat je antwoord geeft
Glimlach als dingen moeilijk zijn
Wees altijd aardig voor jezelf
Maak tijd voor anderen
Maak tijd voor jezelf
Visualiseer je succes
Luister met interesse
Omarm verandering
Maak je geest rustig
Wees nieuwsgierig
Stel ongeloof uit
Doe oefeningen
Heb lief
Lach
Ben

Richt je op de toekomst en leef in het nu!

Tim Brownson is een zeer gerespecteerde Professional Life Coach en een NLP Master Practicioner. Samen met John Strelecky schreef hij dit boek om zoveel mogelijk mensen te helpen om Rich and Happy te worden.

Return to the Why Café
Speel jij nog in je speeltuin?

Ooit was John een gestreste manager met teveel haast en te weinig tijd. Maar alles veranderde toen hij op een bewuste dag voet zette in The Why Café.

 

Na zijn levensveranderende bezoek aan het café leidde John een leven zonder stress en deed hij exact die dingen die hem blij en gelukkig maakten. Nu, tien jaar later, komt John tijdens een fietstocht op Hawaii per toeval opnieuw The Why Café tegen. Maar wat doet het hier op Hawaii? Hij stapt verrast, en een tikkeltje nieuwsgierig, naar binnen en ervaart een gevoel van thuiskomen. In het café ontmoet hij de ongelukkige Jessica. Zij heeft van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een stressvolle baan en doet wat anderen van haar verwachten. Daardoor heeft ze al haar doelen en verwachtingen uit het oog verloren.

John wordt haar mentor en helpt haar te concentreren op wat er echt toe doet in haar leven. In de gesprekken tussen Jessica en John, in dit bijzondere café, vind je de antwoorden op de vragen: hoe kun je ontsnappen aan de dagelijkse sleur, zodat je het leven met alle mogelijkheden kunt herontdekken en je weer kunt spelen in je eigen speeltuin?

Word Big Five for Life Coach!
photo

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK