Beperkende overtuigingen kun je afleren.

Viking Run

Sinds ik mijzelf heb uitgedaagd om de Viking Run te gaan doen dit jaar, ben ik bezig met beperkende overtuigingen. Het is duidelijk dat mijn focus daarop ligt, want ze vallen me op.

De  beperkende overtuigingen komen in me op, wanneer ik aan het sporten ben of vlak daarna. Ik sport ongeveer 4 keer per week, hardlopen en HIIT-Workouts. Ik loop altijd hard met muziek. Daar krijg ik energie van. Ik waan me in mijn eigen wereld en ben echt even ‘alleen’. Hij staat niet voor niks in mijn Big Five for Life! Maar denk ik dan, tijdens de Viking Run kan ik niet met muziek lopen, want dan ga je door de modder, spring je in water etc. Niet handig om dan muziek mee te nemen. Daar komt de eerste overtuiging en twijfel al: “Ik kan niet zonder muziek hardlopen”. Al gauw daarna komt de volgende: “Dat gaat echt zwaar worden”. En daarna: “Waarom doe ik dit??” De laatste is uiteraard geen overtuiging, maar je begrijpt vast dat de overtuigingen mij eerder aan het twijfelen maken, dan dat ze me dichter bij mijn doel brengen. Wanneer ik thuis ben van het sporten, vooral na een HIIT Workout die intensief was, ben ik leeg. Leeg in de zin van, geen energie meer. Zo leeg dat zelfs praten me te veel energie kost.

Niet hoe maar WIE

En dan komen de volgende overtuigingen: “Ik ben te zwak.” “Als ik na 45 minuten al zo zwak ben, hoe moet dat dan wanneer ik 19 km incl. 42 obstakels moet doorstaan???” En toch overheerst mijn wil om door te gaan. Wanneer ik mezelf een doel heb gesteld, ga ik er ook voor. Ik laat die stomme overtuigingen niet langer de baas zijn over mijn gemoedstoestand. Ik ben me er van bewust dat ze beperkend zijn, want ze houden mij op mijn plek. Daarnaast besef ik me, dat ik op die momenten van twijfel vaak de vraag ‘Hoe’ gebruik. Wanneer je de boeken van John Strelecky kent, zal de term ‘Gekke-hoe-ziekte’ je niet raar in de oren klinken. En het perfecte recept voor de ‘Gekke-hoe-ziekte’ is: Zoek een wie!! “Wie heeft het al gedaan? Wie heeft er ervaring in het lopen van Viking Runs? Wie kan mij adviseren over de training? Misschien moet ik mijn voeding aanpassen aan mijn training? Wie is daar bedreven in?”

Ik merk dat de ‘Wies’ mij helpen te zoeken naar oplossingen? Dat ze me ruimte geven in de positieve zin van het woord? In tegenstelling tot de ‘hoe’ vragen. Deze openen alleen maar ‘hoe-deuren’ naar een vage ruimte zonder antwoorden, die me duidelijk niet helpen op dat moment. Ik ga graag op zoek naar antwoorden en ga me deze week laten informeren over mijn voeding. En, ik train het hardlopen zonder muziek door mijn kinderen mee te nemen. Afgelopen weekend heeft Noa-Lynn met me meegefietst. En ik merk dat ik het dan ook gewoon volhoud. Dat ik geen muziek nodig heb om die kilometers te halen. Neemt niet weg, dat ik hardlopen met muziek heerlijk vind, maar de  beperkende overtuiging dat ik niet zonder muziek kan hardlopen is de deur uit! En het leuke is dat ik ze kan afleren! Weer een bevestiging dat ik zelf de controle heb over mijn gedachten en dus ook over mijn overtuigingen.

En hoe mooi is het dat de muziek zich op zo’n moment vervangt, door een ander punt van mijn Big Five for Life, namelijk liefdevolle momenten beleven met mijn dierbaren. Win win!

Mijn Big Five for Life:

L iefdevolle momenten beleven met mijn dierbaren

E nergie krijgen van sporten/dansen op muziek

V ertrouwen op mijn gevoel

E igen ervaring inzetten tijdens het coachen

N atuur. Een huis aan zee!

Wil je ook je Big Five for Life ontdekken, of letterlijk in beweging komen, kijk dan even op onze website.

Of druk op onderstaande link naar mijn coachpagina

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK